Polityka Cookies

Twoje dane osobowe, które pobierane są automatycznie po wejściu na sklep.fpms.com.pl

Prosimy, abyś pamiętał, że w każdej chwili masz prawo do aktualizacji lub całkowitego usunięcia swoich danych osobowych. Możesz to zrobić samodzielnie, jak i korzystając z naszej pomocy, której chętnie udzielimy.

Nasza firma przestrzega restryktywnej polityki bezpieczeństwa danych osobowych. Twoje dane osobowe są u nas bezpieczne i dokładamy wszelkich starań, aby poziom ten z roku na rok był coraz wyższy. Wierzymy, że zapoznanie się z naszą polityką prywatności pozwoli Ci poczuć się bezpiecznie i cieszyć zakupami w sklep.fpms.com.pll

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Klienta sklep.fpms.com.pl
W ramach sklep.fpms.com.pll stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Klienta do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Klienta przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Klienta.

W ramach sklep.fpms.com.pl stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  1. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach sklep.fpms.com.pl np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania;
  2. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach sklep.fpms.com.pl ;
  3. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych sklep.fpms.com.pl ;
  4. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Klienta ustawień i personalizację interfejsu sklep.fpms.com.pl ;
  5. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Klientowi treści reklamowych bardziej dostosowanych do jego zainteresowań.
W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies.
W przypadku, gdy nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies może zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies pochodz

Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, ale po zakończeniu odwiedzin w sklep.fpms.com.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak, to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.

I. Serwer sklep.fpms.com.pl

System informatyczny, z którego korzysta sklep.fpms.com.pl automatycznie gromadzi w logach dane związane z urządzeniem, z którego korzystasz łącząc się z sklep.fpms.com.pl. Dane te gromadzone są jedynie w celach statystycznych i dotyczą: typu urządzenia, systemu operacyjnego, rodzaju przeglądarki internetowej, rozdzielczości ekranu, głębi kolorów, IP, dostawcy usług internetowych, czy adres wejścia na sklep.fpms.com.pl są wykorzystywane jedynie w procesie optymalizacji sklep.fpms.com.pl w celu zapewnienia jak największej wygody korzystania. Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych
sklep.fpms.com.pl korzysta z serwerów Smarthost Sp. z o.o. ul. Partyzantów 1, 42-217 Częstochowa, NIP: 5732874847, REGON: 366194822, KRS: 656356. Powierzone przez Administratora dane osobowe będą przetwarzane przez Podmiot przetwarzający Smarthost wyłącznie w celu wykonywania usług i w sposób zgodny z niniejszą Umową i dotyczy także udostępniania przez Podmiot przetwarzający danych osobowych Administratora wyłącznie w celu wykonania niniejszej umowy. Kategorie danych osobowych przetwarzane na podstawie umowy powierzenia ze Smarthost:
sklep.fpms.com.pl korzysta z serwerów Smarthost Sp. z o.o. ul. Partyzantów 1, 42-217 Częstochowa, NIP: 5732874847, REGON: 366194822, KRS: 656356. Powierzone przez Administratora dane osobowe będą przetwarzane przez Podmiot przetwarzający Smarthost wyłącznie w celu wykonywania usług i w sposób zgodny z niniejszą Umową i dotyczy także udostępniania przez Podmiot przetwarzający danych osobowych Administratora wyłącznie w celu wykonania niniejszej umowy.
Kategorie danych osobowych przetwarzane na podstawie umowy powierzenia ze Smarthost: 
  1. Zbiór klienci (dane osobowe klientów sklepu internetowego) 
  2. Zbiór klienci – formularze (dane osobowe wysyłane w formularzach na stronie internetowej) 
  3. Zbiór e-maile (dane związane z elementami zawartymi w wysyłanych e-mailach) 
  4. Zbiór zawartość e-maili (dane, które użytkownicy poczty e-mail przesyłają w treści lub załącznikach w poczcie elektronicznej e-mail) 
  5. Internauci (użytkownicy stron internetowych, sklepów internetowych, portalów internetowych, forów dyskusyjnych, chatów internetowych)
Podmiot przetwarzający Smarthost po zakończeniu świadczenia usług związanych z przetwarzaniem usuwa wszelkie dane osobowe i ich istniejące kopie, chyba że prawo Unii lub prawo państwa członkowskiego nakazują przechowywanie danych osobowych.

II. Cookies sklep.fpms.com.pl

sklep.fpms.com.pl wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia sklep.fpms.com.pl rozpoznania Ciebie i dostosowania sklepul do Twoich potrzeb

sklep.fpms.com.pl wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia sklep.fpms.com.pl rozpoznania Ciebie i dostosowania sklepul do Twoich potrzeb. sklep.fpms.com.pl wykorzystuje cookies do:
  1. zapamiętania zalogowania (sesja trwa 30 minut od ostatniej aktywności, po czym cookie jest kasowane);
  2. zapamiętania zawartości Twojego koszyka (sesja trwa 30 dni od ostatniej aktywności, po czym cookie jest kasowane);
  3. zapamiętania Twoich preferencji wyświetlania sklep.fpms.com.pl (sesja trwa 30 dni od ostatniej aktywności, po czym cookie jest kasowane);
  4. tworzenia statystyk i raportów oglądalności funkcjonowania sklep.fpms.com.pl ; (sesja trwa 30 dni od ostatniej aktywności, po czym cookie jest kasowane);
  5. personalizowania wyglądu sklep.fpms.com.pl przez wyświetlanie produktów, które algorytm sklepu wskaże jako interesujące dla Ciebie w oparciu o produkty jakie kupiłeś, włożyłeś do koszyka, wyszukałeś w sklepie, a także ich autorów, producentów, kategorię – słowem produkty podobne, ale nigdy nie łączone bezpośrednio z Twoimi danymi osobowymi. (sesja trwa 30 dni od ostatniej aktywności, po czym cookie jest kasowane);

III. Google Analytics (cookies)

Google Analytics wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia przeanalizowania przez sklep.fpms.com.pl i źródeł ruchu i sposobu, w jaki odwiedzający korzystają z niego.

Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z internetu.

Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.

Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

Dane są przetwarzane przez 12 miesięcy od ostatniej aktywności, po czym cookie jest kasowane

IV. Google AdWords (cookies)

 

Google Analytics wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia przeanalizowania przez sklep.fpms.com.pl i źródeł ruchu i sposobu, w jaki odwiedzający korzystają z niego.

Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z internetu.

Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.

Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

Dane są przetwarzane przez 12 miesięcy od ostatniej aktywności, po czym cookie jest kasowane.

V. Cookies pochodzące z serwerów partnerów

sklep.fpms.com.pl korzysta ze skryptów i elementów oprogramowania dostarczonych i znajdujących się na serwerach jej partnerów biznesowych. Cookie takie mogą zawierać dane niezbędne partnerowi do realizacji usługi dostarczanej sklep.fpms.com.pll lub zawierające inne niż wymienione w polityce prywatności dane.

sklep.fpms.com.pl bardzo starannie dobiera swoich partnerów biznesowych nie odpowiada jednak za ich politykę w zakresie cookies. Dlatego zalecamy weryfikację każdego z naszych partnerów w zakresie własnym i samodzielne podjęcie decyzji, czy chcesz akceptować ich cookies

sklep.fpms.com.pl wykorzystuje skrypty następujących partnerów:
1. Google Inc. z siedzibą w Mountain View (CA, USA )
2. Facebook Inc. z siedzibą w Menlo Park (CA, USA)

VI. Przekazywanie Twoich danych osobowych

W szczególnych sytuacjach, w których obowiązujące prawo nakazuje Administratorowi Danych Osobowych przekazywanie zebranych danych organom państwowym, sklep.fpms.com.pl dane takie udostępni.

Za wyjątkiem tych sytuacji, Twoje dane osobowe w zakresie dozwolonym przez prawo na podstawie odrębnych umów powierzenia przekazywane określonym podmiotom wyłącznie i w związku z koniecznością realizacji umownego lub prawnego obowiązku Administratora Danych Osobowych. Do kategorii podmiotów jakim mogą być przekazywane dane należą: agencje reklamowe, banki, biura księgowo-rachunkowe, dostawcy usług IT, firmy kurierskie, firmy logistyczne, instytucje płatnicze, przewoźnicy.

W przypadku takiego przekazania, Administrator Danych Osobowych zawiera z tymi podmiotami stosowne umowy powierzenia, gwarantujące najwyższy standard ochrony i zachowanie poufności oraz bezpieczeństwa danych osobowych, a także ich wykorzystanie jedynie w celu realizacji umownego lub prawnego obowiązku Administratora Danych Osobowych.

VII. Zmiana polityki prywatności sklep.fpms.com.pl

sklep.fpms.com.pl zastrzega sobie prawo zmiany polityki prywatności, o ile będzie wymagać tego obowiązujące prawo, ulegną zmianie warunki technologiczne funkcjonowania sklep.fpms.com.pl lub zmiana będzie wprowadzać standard wyższy od minimum wymaganego prawem.

O takiej zmianie sklep.fpms.com.pl powiadomi drogą elektroniczną (na wskazany przy rejestracji e-mail).

Aktualny tekst polityki prywatności zawsze będzie znajdować się pod adresem https://sklep.fpms.com.pl/polityka-prywatnosci/

VIII. Twoje prawa

sklep.fpms.com.pl zastrzega sobie prawo zmiany polityki prywatności, o ile będzie wymagać tego obowiązujące prawo, ulegną zmianie warunki technologiczne funkcjonowania sklep.fpms.com.pl lub zmiana będzie wprowadzać standard wyższy od minimum wymaganego prawem.

Zgodnie z obowiązującymi przepisami w stosunku do swoich danych osobowych masz prawo do:
  1. Odmowy lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych;
  2. Wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych;
  3. Dostępu do swoich danych osobowych;
  4. Sprostowania lub usunięcia swoich danych osobowych;
  5. Przenoszenia danych osobowych,
  6. Cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych;
  7. Wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
.

Prawa te są niezbywalne i nie mogą być ograniczane. Zawsze chętnie udzielimy Ci pomocy i informacji, a część z wyżej wymienionych praw możesz zrealizować samodzielnie.

IX. Kontakt

sklep.fpms.com.pl kontaktuje się z Tobą korzystając z podanego e-maila, a tylko w szczególnych sytuacjach korzystamy z podanego przez Ciebie numeru telefonu.

W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości co do polityki prywatności i bezpieczeństwa Twoich danych osobowych zachęcamy do kontaktu e-mail sklep@fpms.com.pl

W przypadku chęci aktualizacji lub usunięcia Twoich danych osobowych, o ile nie możesz lub nie chcesz zrobić tego samodzielnie, prosimy o kontakt e-mail sklep@fpms.com.pl